Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nobel za ekonomiju Amerikancu Krugmanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ekonomist Paul Krugman dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomiju za svoj rad na analizi utjecaja trgovinskih uzoraka na rast gospodarskih aktivnosti u različitim dijelovima svijeta, priopćeno je u ponedjeljak.

Švedska kraljevska akademija znanosti priopćila je da je Krugman zaslužio prestižnu nagradu vrijednu 1,4 milijuna dolara za svoj doprinos formulaciji nove teorije koja daje objašnjenja za uzroke urbanizacije diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poruka iz Davosa Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..." Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi

'On je spojio ranije odvojena istraživačka područja međunarodne trgovine i ekonomske geografije', navodi Nobelov odbor u pojašnjenju nagrade.

Krugman je profesor ekonomije i međunarodnih odnosa na Sveučilištu Princeton u Sjedinjenim Državama.

Nagrada za ekonomiju, koja se službeno zove Nagrada Sveriges Riksbank za ekonomske znanosti u spomen na Alfreda Nobela, uspostavljena je 1960. godine i nije dio skupine izvornih nagrada koje su predviđene oporukom švedskog izumitelja i industrijalca Alfreda Nobela 1895. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene