Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački vicekancelar, socijaldemokrat Sigmar Gabriel, pokazao je srednji prst pripadnicima krajnje desnice koji su mu prepriječili izlaz u petak na sjeverozapadu zemlje, po video-snimci prikazanoj u srijedu.


"Izdajica naroda!", dobacio je prosvjednik ministru gospodarstva dok je drugi glas napao političkog dužnosnika oko nacionalsocijalističke prošlosti njegova oca: "Tvoj je otac volio svoju zemlju. A što ti radiš? Uništavaš je."

Vezani članci Miroslav Škoro, Kolinda Grabar-Kitarović Škoro o srednjem prstu bivše predsjednice: "To nije prst samo meni, to je prst cijelom narodu, svim vjernicima, kardinalu" Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila Miroslavu Škori - 1 I bivša predsjednica odgovorila Škori srednjim prstom: ''Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći''

Uz osmijeh Sigmar Gabriel okrenuo se prema akivistima i pokazao im srednji prst, prema video-snimci koju su na Facebooku objavili neonacisti, a potom antifašisti, a čiju su autentičnost potvrdili socijaldemokratski dužnosnici agenciji DPA.

Još jedan Gabrielov gaf, reagirala je u srijedu na Facebooku šefica populističke desne stranke Alternativa za Njemačku Frauke Petry osuđujući "djetinjasto i nedostojno ponašanje" jednog vicekancelara.

Sigmar Gabriel ne propušta priliku da se distincira od ideja svojeg oca a prošlog je ljeta bio meta brojnih prijetnji, elektroničkih pisama i poziva na mržnju nakon što je prosvjednike koji su došli omesti dolazak izbjeglica u izbjeglički centar u u Heidenauu u Saski nazvao "razuzdanom gomilom". (Hina)