Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utaja poreza

Njemački trgovac oružjem dobio osam godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko-kanadski trgovac oružjem Karlheinz Schreiber osuđen je u srijedu u Njemačkoj na osam godina zatvora zbog utaje poreza.

Sud u Augsburgu je potvrdio da je kriv jer nije prijavio prihod od 7,5 milijuna eura između 1988. i 1993. u sklopu najvećih međunarodnih prodaja oružja (oklopnih vozila Fuchs Saudijskoj Arabiji, helikoptera Kanadi i zrakoplova Tajlandu). Sud ga je oslobodio krivnje prema kojoj je on potplatio jednog bivšeg državnog tajnika za naoružanje u vladi Helmuta Kohla, Ludwiga-Holgera Pfahlsa (CDU).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na kraju balade Wesley Snipes na kraju ipak mora u zatvor Slika nije dostupna Odbijena mu žalba Wesley Snipes ipak ide u zatvor na tri godine

Schreibera (76), koji ima dvostruko državljanstvo, u kolovozu prošle godine Kanada je izručila Njemačkoj nakon 10-godišnje pravne borbe. Ta je afera pospješila politički pad kancelara zaslužnog za ujedinjenje Njemačke Helmuta Kohla, koji je izgubio parlamentarne izbore 1998., omogućivši potonji uspon njegove stranačke kolegice sadašnje kancelarke Angele Merkel. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene