Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučan ministar

'Novac poreznih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć eurozoni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble ponovo se usprotivio planu da se novac njemačkih poreznih obveznika koristi za spašavanje europskih banaka u financijskim teškoćama, u razgovoru za njemački list koji će se objaviti u nedjelju.

'Novac poreznih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć eurozoni, ESM-a', Europskog stabilizacijskog mehanizma, rekao je Schaeuble u razgovoru za nedjeljni broj njemačkog tjednika Tagesspiegel am Sonntag.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

Po riječima kršćanskodemokratskog ministra, konzervativci kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati, koji trenutačno pregovaraju o sastavljanju buduće njemačke vlade, suglasni su o tom pitanju.

Schaeuble će svoje stajalište braniti na pregovorima o bankovnoj uniji koje će sredinom studenoga održati europski ministri financija, piše Der Tagesspiegel u priopćenju prije izlaska broja i prenosi dijelove razgovora.

>> Svjetska banka upozorava: Amerika ulazi u opasno razdoblje!

Europski ministri finanacija dali su 15. listopada zeleno svjetlo za mehanizam nadzora banaka, ali bi pregovori o drugim oblicima te unije mogli biti napeti.

U istom razgovoru za Tagesspiegel, Schaeuble je upozorio da su očekivanja u Njemačkoj od naplate poreza prevelika.

'Porezni prihodi ne teku potocima', istaknuo je, dok Berlin ovih dana treba objaviti procjenu tih poreznih prihoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene