Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble ponovo se usprotivio planu da se novac njemačkih poreznih obveznika koristi za spašavanje europskih banaka u financijskim teškoćama, u razgovoru za njemački list koji će se objaviti u nedjelju.


'Novac poreznih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć eurozoni, ESM-a', Europskog stabilizacijskog mehanizma, rekao je Schaeuble u razgovoru za nedjeljni broj njemačkog tjednika Tagesspiegel am Sonntag.

Vezani članci Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana'' Ilustracija (Foto: AFP) Malenica: Zatvorenike raspoređujemo po drugim zatvorima u Hrvatskoj

Po riječima kršćanskodemokratskog ministra, konzervativci kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati, koji trenutačno pregovaraju o sastavljanju buduće njemačke vlade, suglasni su o tom pitanju.

Schaeuble će svoje stajalište braniti na pregovorima o bankovnoj uniji koje će sredinom studenoga održati europski ministri financija, piše Der Tagesspiegel u priopćenju prije izlaska broja i prenosi dijelove razgovora.

>> Svjetska banka upozorava: Amerika ulazi u opasno razdoblje!

Europski ministri finanacija dali su 15. listopada zeleno svjetlo za mehanizam nadzora banaka, ali bi pregovori o drugim oblicima te unije mogli biti napeti.

U istom razgovoru za Tagesspiegel, Schaeuble je upozorio da su očekivanja u Njemačkoj od naplate poreza prevelika.

'Porezni prihodi ne teku potocima', istaknuo je, dok Berlin ovih dana treba objaviti procjenu tih poreznih prihoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook