Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedavno uhićenje braće Mamić privuklo je pažnju i velikih svjetskih medija koji su djelove svojih rubrika posvetili upravo aferi koja je zatresla hrvatski nogomet.


Njemački list Süddeutsche Zeitung u nedavno objavljenom tekstu iznio je nekoliko tvrdnji vezanih za slučaj Zdravka i Zorana Mamića.

Vezani članci Zoran Mamić i Zdravko Mamić Vijeće Županijskog suda ukinulo odluku: Mamići će biti izručeni Hrvatskoj? Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 USKOK objavio detalje: Pokreće istragu protiv uhićenih sudaca i poduzetnika iz Osijeka te braće Mamić

Zdravko Mamić nazvan je gospodarom hrvatskog nogometa, a Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a i članu izvršnog odbora Uefe pridružili su opis marionete.

Mamić izašao iz Remetinca: 'Borit ću se za slabije, i dokazati nevinost'

Süddeutsche Zeitung tvrdi kako posjeduju insajderske informacije o početku istrage oko slučaja braće Mamić. Navode da su kriminalne radnje vezane uz njihova imena otkrili, ni manje ni više, istražitelji američkog FBI-a.

Njemci kojima je nogomet, baš kao i Hrvatima, jedna od najvažnijih stvari u životu pišu kako su nedjela koja se braći MAmić stavljaju na teret navodno otkrivena istragom čiji početak seže u 2010. godinu kada su istražitelji FBI-a pokrenuli istragu protiv čelnika Fife.

Tragom malverzacija i zloupotrebe položaja i ovlasti, FBI-evi su istražitelji objavili izvješće u kojem navode sumnjive poslove u istočnoj Europi, tvrdi taj list. Praćenjem kladioničarske mafije i namještanje rezultata utakmica u opsežnu istragu FBI-a uključeni su i sumnjivi transferi igrača.

MAMIĆ NAKON IZLASKA Evo što je rekao o optužbama, zatvorskoj hrani...

Njemački list također tvrdi da su upravo američki istražitelji, prateći tragove novca, otkrili nepravilnosti u transferima u kojima je sudjelovao Zdravko Mamić.

Podsjećamo, Uskok čelnike Dinama braću Mamić, bivšeg direktora tog kluba Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara sumnjiči za niz nedjela počinjenih u posljednjih šest godina - od davanja mita do utaje poreza i zlouporaba kojima su, prema njihovim navodima, Dinamo i država zajedno oštećeni za najmanje 130 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook