Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušio se i na novinara

MAMIĆ NAKON IZLASKA Evo što je rekao o optužbama, zatvorskoj hrani...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'To što mi se stavlja na teret su konstrukcije, laži i očekujem da ću zajedno sa svojim bratom dokazati nevinost.'

Zdravko Mamić napustio je zatvor u Remetincu u pratnji odvjetnice Jadranke Sloković. Ubrzo nakon njega, izašli su i njegov brat Zoran te Damir Vrbanović.

Pročitajte i ovo Suđenje braći Mamić prekinuto - 3 Afera Dinamo 2 Ponovno prekinuto suđenje braći Mamić i suokrivljenicima: "Smatramo da je to apsolutno nedopustivo" Nastavljeno suđenje Mamićima, ilustracija - 1 U odsutnosti Nastavljeno suđenje braći Mamić: "Imali su dvije godine i jedan mjesec da o tome odluče"

'Prvo bih pozdravio sve one koji su bili sa mnom u sobi i u šetnji u krugu jer su mi olakšali boravak ovdje. Također i osoblje koje je bilo korektno i oni su najbolje što se ovom zatvoru može dogoditi. Nemam nikakvu primjedbu osim hrane, ali ne zato što sam razmažen, ja mogu i kamenje jesti, nego hrana je grozna i tu se stvari moraju popraviti jer većina zatvorenika ju ne može jesti. Vidio sam da se hrana ostavlja skoro 80 posto.'

O optužbama:

'To što mi se stavlja na teret su konstrukcije, laži i očekujem da ću zajedno sa svojim bratom dokazati nevinost. Iz vaših pitanja proizlazi jedna klasična konstrukcija, ja sam gledao sve kanale i vidim da se ne poznaje osnova stvari. Jako je ružno kad se čovjeku neda šansa da se čuje i druga strana. Sve što sam morao potpisati da je tajna čujem malo kasnije na televiziji. Znači s jedne strane ti govore da je sve tajno, a s druge strane izlaze laži i konstrukcije u javnost. U nekim prilikama ću govoriti u ime svih onih koji su na taj način obespravljeni.'

Kaže da zadnju Dinamovu utakmicu nije pogledao.

'Moram reći da mi je to bio natježi trenutak. Sve ovo sam nekako s lakoćom podnio, ali gubitak dva boda me uzdrmao. Ne zato što je Hajduk osvojio, a ne mi, nego to sigurno ne bi bilo da sam ja bio vani, bilo bi 5 komada', kaže Mamić.

NA SLOBODI Braća Mamić i Damir Vrbanović izašli iz Remetinca

'Mnogi su se trudili prikazivati pun stadion kao 'oslobođenje od Mamićeve stege', a to nije istina. Ljudi se se ponovno počeli vraćati na stadion, oborili smo u zadnje vrijeme rekorde i radi se o vrlo važnim navijačima koji su došli, prodavali smo dobro godišnje ulaznice i izašli smo im u susret. Ja najviše krvarim ako Dinamu ne ide, i shvatili bi moju dušu i glavu da to znate kako sam doživljavao rezultat na Maksimiru', rekao je Mamić.

Na pitanje hoće li ponavljati transfere kao one koji se sada istražuju, poput transfera Luke Modrića i Deana Lovrena, rekao je:

'Ja sam u Dinamo donio prihod od 2 milijarde kuna, a onda kažete 'on je iznio 100 milijuna kuna', i to je nenormalno. Od 2007., 2010. godine je bilo dovoljno vremena i tisuće kontrola da se nešto dokaže, a Dinamo je uvijek u njima besprijekorno prolazio. Ovo je politički trenutak, i govorim na strani slabijih', rekao je Mamić.

Franjo Lucić: Izmjene zakona o sportu uperene protiv HNS-a, Dinama i Mamića

Kaže i da smo 'svi podređeni političarima, i da 'svaka stranka koja je na vlasti, bilo SDP ili HDZ, postavi svoje kadrove na položaje.'

Zamolio je medije 'da ne budu u službi zla i onih koji smještaju takve procese.'

Podsjećamo, Uskokova istrage je pokrenuta zbog sumnje da je nizom nedjela braće Mamić i njihovih suosumnjičenika Dinamo oštećen za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom je klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene