Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj 'ratnika' povratnika

Njemačka policija nadzire 400 militanata Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj militantnih islamista koji se iz rata u Iraku i Siriji vraćaju u Njemačku u stalnom je porastu i više od 400 njih trenutačno se nalazi pod policijskim nadzorom, objavila je njemačka policija.

Čelnik njemačke savezne policije Holger Muench kazao je za ARD televiziju da istodobno opada broj ljudi koji iz Njemačke odlaze u te dvije zemlje u borbu na strani militantnih skupina poput Islamske države.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

U isto vrijeme raste broj ratnika povratnika, ustvrdio je. 'Sve je manji val odlazaka, no imamo više od 400 pojedinaca koji predstavljaju prijetnju i koje moramo držati na oku'.

Po Muenchovim riječima, samoubilački napad u Istanbulu, u kojemu je ubijeno 10 njemačkih turista, nije znak da je u Njemačkoj prijetnja napadom militanata veća nego ranije.

Napad u Istanbulu izveo je pripadnik militantne Islamističke države koji je ušao u Tursku kao sirijski izbjeglica, objavila je turska vlada dodajući da napadač nije posebno birao baš Nijemce.

Njemačka i Turska dio su vojne koalicije predvođene SAD-om koja izvodi zračne udare protiv Islamske države. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene