Deseci škola u Nizozemskoj zatvoreni su u ponedjeljak, a tisuće učenika ostali su kod svojih kuća nakon što je anonimni korisnik na jednoj društvenoj mreži zaprijetio pokoljem.


Korisnik je objavio da namjerava 'ubiti svog učitelja nizozemskog i što je moguće više učenika' u školi u gradu Leidenu. Uz prijetnju je postavljena i fotografija pištolja. Nije objavljeno na kojoj je društvenoj mreži to objavljeno.

Policija je uhitila bivšeg polaznika Britanske škole u Leidenu i privela ga na ispitivanje zbog sumnje da je objavio prijetnju, javila je javna televizija NOS.

Vezani članci Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Fuchs ne popušta, škole ne želi zatvoriti: ''Pokazalo se da one nisu izvor zaraze" Slovenski policajac, ilustracija Policija objavila detalje stravičnog pokolja kod Ljubljane - Nazvala ih sestra zbog nasilnog brata. Malo kasnije nazvao je brat: "Sve sam ih ubio, naoružan sam"

>> Nožem izbo 14 ljudi u sveučilišnom kampusu

Policija je priopćila da je prijetnju shvatila vrlo ozbiljno, jednako kao i državno tužiteljstvo i gradske vlasti, i donijeta je odluka o zatvaranju svih škola. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook