Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemska vlada izvijestila je kako namjerava 'što je moguće prije' donijeti zakon o zabrani nošenja burke i ostale odjeće koja pokriva cijelo lice na javnim mjestima, prenose agencije.


'Vlada smatra nepoželjnim da se u javnosti nosi odjeća koja pokriva lice, uključujući i burku koja osim lica pokriva i ostatak tijela - zbog sigurnosti, zaštite javnog reda i zaštite građana', stoji u priopćenju ministrice useljeništva Rite Verdonk.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Zabranili bi rad nedjeljom osim 16 tjedana u godini'' Premijer optimističan, podaci su obrabrujući ali zaraza nije prošla Plenković o koronavirusu: "Već tri tjedna imamo stagnaciju, ali opasnost nije iza nas." Govorio i o nuspojavama cijepljenih

Ranije je veći broj zastupnika u nizozemskom parlamentu bio za zabranu nošenja burki na javnim mjestima, no rezultati istraživanja javnog mišljenja uoči državnih izbora 22. studenoga pokazuju određeno skretanje 'ulijevo' te još nije sasvim jasno hoće li mišljenje većeg dijela zastupnika i danas biti jednako kao prije.

Nakon što vlada predloži nacrt zakona, parlament od 150 članova odlučuje o njegovu usvajanju.