Nizozemska obitelj godinama u podrumu čekala kraj svijeta (Foto: AFP)
Nizozemska obitelj godinama u podrumu čekala kraj svijeta (Foto: AFP) Foto: Afp

Nizozemske vlasti zbrinule su obitelj koja je godinama živjela u podrumu na zabačenoj farmi očekujući smak svijeta, objavila je u utorak nizozemska policija, dodajući da istraga traje.


U privremenom pritvoru završio je 58-godišnji vlasnik farme jer nije želio surađivati s istražiteljima, objavila je policija istočne pokrajine Drenthe.

Vezani članci Član obitelj žrtava genocida u Srebrenici oplakuje ubijene (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 2 Vrhovni sud: "Nizozemska je djelomično odgovorna za pokolj u Srebrenici" Hell Angels (Foto: AFP) Poznati motoristički klub proglašen opasnim za društvo: Nizozemska zabranila Anđele pakla

Po nizozemskom radiju, muškarac je zajedno sa svoje šestero djece u dobi od 16 do 25 godina živio izolirano u podrumu farme u Ruinerwoldu, gdje su čekali kraj svijeta.

Vlasnik obližnjeg puba rekao je lokalnim medijima da je u ponedjeljak obavijestio policiju nakon što ga je kontaktirao zbunjeni mladić kazavši mu da nije bio vani devet godina.

"Rekao je da je pobjegao i da treba pomoć", rekao je.

Policija je na farmi pronašla šestero ljudi koji su sada zbrinuti. Nije poznato u kakvom su zdravstvenom stanju niti u kakvim su uvjetima živjeli.

Gdje se nalazi majka djece također nije poznato.

Stanovnici grada šokirani su. Kazali su da su na imanju vidjeli samo muškarca te da nisu niti znali da ima obitelj.

Farma je skrivena iza drveća i oko 200 metara udaljena od kraja grada. Imali su velik povrtnjak i koze zahvaljujući kojima su se godinama prehranjivali. (Hina)