Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australski bračni par, čija je kći jedinica poginula u padu malezijskog zrakoplova na letu MH17, posjetio je u subotu mjesto nesreće u području koje kontroliraju proruski separatisti na istoku Ukrajine.


Jerzy Dyczynski i Angela Rudhart-Dyczynski prvi su članovi obitelji žrtava koji su posjetili mjesto pada zrakoplova, usprkos sigurnosnim upozorenjima koje je izdala njihova matična zemlja, Australija.

Vezani članci Australske životinje (Foto: brightside.me) Australci odlučili pokazati da kod njih postoje životinje koje vas ne žele odmah pojesti Slika nije dostupna SATELITSKE SNIMKE Dokument kojeg Rusija ne želi da vidimo

Njihova kći Fatima (25) bila je među 298 putnika na letu MH17 zračne kompanije Malaysia Airlinesa koji se, pogođen raketom, srušio 17. srpnja na istoku Ukrajine dok je letio iz Amsterdama u Kualu Lumpur.

Britanija: Malezijski avion vrlo vjerojatno srušen ruskim projektilom

Fatima, koja je studirala zrakoplovno inženjerstvo i htjela postati pilot, išla je u Australiju posjetiti roditelje.

'Bila je tako puna života', s tugom se prisjeća njezina majka koračajući među olupinama po zgarištu na mjestu nesreće.

Bračni par Dyczynski je uz jecanje i suze položio velik buket cvijeća uz jednu olupinu.

Prije dolaska u Ukrajinu zaustavili su se u Nizozemskoj gdje su uzorke DNK dali nizozemskim istražiteljima koji rade na identifikaciji posmrtnih ostataka pronađenih na mjestu nesreće.

Malezijski i nizozemski premijer razgovarat će o pristupu srušenom avionu

Zadnji od 227 lijesova s posmrtnim ostatcima stigli su u subotu u Nizozemsku radi identifikacije. Nedostaje 71 tijelo.

Australija plaća težak danak u toj zrakoplovnoj nesreći, izgubivši svojih 28 državljana i devet osoba sa stalnim boravkom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook