Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Skoro da sam se pomirio da ću okončati život među ovim limenim sanducima i kostima', kaže skromni Bratislav Stojković iz Niša.


Život Bratislava Stojkovića (44), čovjeka koji više od 15 godina spava u grobnici pored tri limena sanduka na napuštenom starom groblju u Nišu, mogao bi se potpuno preokrenuti.

Naime, nakon što je o njegovoj životnoj priči snimljen dokumentarni film 'U kući s mrtvima', javio se Suad Ćelić, Crnogorac koji već desetljećima radi u SAD-u. I odlučio je pomoći Bratislavu koji je sada na najboljem putu da dobije dokumente (jer nema ni osobnu) i popravi kuću koja je oštećena u požaru u kojem je stradao njegov otac i gdje je izgorjelo sve što je imao.

Suad Ćelić je poslao novac da se Bratislavu kupi garderoba, a uplaćena su mu dva obroka dnevno u restoranu. Kad to završimo, moći će se prijaviti za socijalnu pomoć i narodnu kuhinju.

Bratislav je prihvatio pomoć s drugog kontinenta jer ne pamti kada je imao redovne obroke i čistu garderobu. Iako živi na sumornom mjestu, na groblju na kojem se od 1960. godine nitko ne sahranjuje, Bratislav je ipak vedar čovjek.

'Život je čudan i ja sam naviknut na to. Još čudnije je kada poslije toliko godina obučete novu i čistu odjeću. Brzo sam zaboravio i na okus hrane iz kontejnera koju sam godinama jeo. Skoro da sam se pomirio da ću okončati život među ovim limenim sanducima i kostima, kad se pojavilo svjetlo u mom životnom tunelu', ispričao je Bratislav. Priznaje da bez pomoći filmske ekipe i Suada Ćelića vjerojatno ne bi uspio. Kazao je da sanja da opet radi i da popravi svoj dom, prenosi Dnevni avaz.
 

Vezani članci Stravična nesreća u Nišu (Foto: Telegraf.rs) Svjedočanstvo liječnika koji je spašavao ozlijeđene iz "autobusa smrti": Pokušavao je izvući njeno tijelo, a onda je shvatio užasnu istinu Ilustracija (Foto: AFP) Preminule žena i tek rođena beba: Hrvatski državljanin skrivio tešku prometnu nesreću u Srbiji