Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Srbije:

'Sud je potvrdio da je Hrvatska počinila masovne zločine prema Srbima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Iako protutužba Srbije nije usvojena, sud je utvrdio da su vlasti Republike Hrvatske bile svjesne da će vojna akcija Oluja dovesti do protjerivanja civilnog stanovništva', kazao je Nikolić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Hrvatska nije uspjela dokazati genocidne namjere srpske strane u ratnim sukobima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči presude Haškog suda Pupovac: 'Zločini, razaranja i etnička čišćenja su počinjeni, ali genocida, na sreću, nije bilo' Slika nije dostupna Tužba za genocid Povijesna presuda uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr

Nikolić je rekao da je, s druge strane, iako je protutužba Srbije odbijena, potvrđeno kako je Hrvatska učinila masovan zločin prema Srbima, javlja B92.

Nikolić je u obraćanju javnosti nakon presude Međunarodnog suda pravde u Hagu o tužbi i protutužbi za genocid rekao da je taj sud presudio da Hrvatska svojom tužbom nije uspjela dokazati genocidne namjere srpske strane u ratnim sukobima.

"S druge strane, iako protutužba Srbije nije usvojena, sud je utvrdio da su vlasti Republike Hrvatske bile svjesne da će vojna akcija Oluja dovesti do protjerivanja civilnog stanovništva. Na ovaj način i od strane najviše pravne institucije UN-a potvrđeno je da su hrvatska snage počinile masovne zločine prema Srbima u Hrvatskoj', rekao je Nikolić.

ODLUKA SUDA: Ni Hrvatska ni Srbija nisu dokazale genocid

Time je, kako je ocijenio, usprkos nepravdi, načinjen ohrabrujući korak.

'Iskreno se nadam da će i u vremenu koje je pred nama biti dovoljno hrabrosti kako bi i Srbija i Hrvatska u dobroj vjeri zajedno rješavale sve ono što sputava da našu regiju uvedemo u period trajnog mira i prosperiteta", zaključio je Nikolić.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene