Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ništa ne zna

Nikolić o srbijanskoj aferi prisluškivanja: Upali smo u zmijsko gnijezdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najvišim dužnosnicima srbijanske policije prijete uhićenja, nakon što je u javnost procurila informacija o prisluškivanju telefona potpredsjednika tamošnje Vlade, Aleksandra Vučića.

Dokument kojeg je potpisao načelnik kriminalističke policije Rodoljub Milović i kojim se traži izlist telefonskih poziva Vučića, misteriozno je prekjučer došao do potpredsjednika srbijanske Vlade, nakon čega je afera i otkrivena, piše Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

>> Nikolić: Sastat ću se s Josipovićem čim on to poželi

Vučić je nakon što je dobio dokument u ruke na noge digao čitav vrh policije, kako bi se temeljito istražila čitava stvar. Dužnosnicima Uprave kriminalističke policije zbog izdavanja tog dokumenta prijete uhićenja zbog nezakonitog prisluškivanja.

Ministar policije Ivica Dačić, kao ni ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović ističu kako nisu znali za navedeni dokument. U međuvremenu se oglasio i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je za RTS rekao kako i njegov telefon prisluškuju.

'Mi smo tu upali u 'zmijsko gnijezdo', među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama za gospodarenje životima, među ljude koji su se drznuli prisluškivati prvo mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To se mora istražiti do kraja. Tako se u Srbiji ne može živjeti', istaknuo je Nikolić.

Iz Uprave kriminalističke policije Srbije neslužbeno tvrde kako ne znaju za tu zloporabu, a ne isključuju mogućnost da je netko zbog političkih motiva pokušao iskoristiti tu Upravu i njezinog šefa Rodoljuba Milovića. U internoj istrazi te Uprave, utvrđeno je kako zapravo dotični predmet uopće niti ne postoji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene