Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje devetogodišnjeg dječaka sada je stabilno. Eksplozija ga je odbacila više od 10 metara u zrak nakon čega je pao na automobil.


Devetogodišnji dječak opravlja se u bolnici nakon što mu je u eksploziji teško ozlijeđena glava i slomljene kosti, piše Sky News.  Njegovo stanje sada je stabilno.

Vezani članci Eksplozija u Novom Zagrebu - 3 Eksplozija u Novom Zagrebu izbila prozor na jednom stanu, napuknuo i zid u kuhinji: "Čulo se jako, bome smo se uplašili" Policija na poprištima (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Dječak pucao karabitom pa teško stradao, liječnici se bore za njegov život

A do eksplozije je došlo kada su se dječak i njegovi prijatelji igrali petardama u gradu Hohhot u Mongoliji. Čučnuo je iznad šahta s upaljačem kako bi zapalio petardu, a onda se dogodila eksplozija koja ga je odbacila više od 10 metara u zrak. Pao je natrag na zemlju i leđima udario u obližnji automobil.

VIDEO Mislili su da je smak svijeta - Nevjerojatna eksplozija iznad grada

'Mislio sam da je nekome pukla guma, ali bilo je dima i izgledalo je kao da je nešto bačeno u zrak. Ispostavilo se da je to dječak', rekao je stanovnik obližnje zgrade.

Nakon nekoliko minuta na mjesto događaja stigla je hitna pomoć.

Vjeruje se da je eksploziju uzrokovala nakupina visoko eksplozivnog bioplina iz septičkih jama koje su smještene unutar kanalizacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook