Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio masakr i birao žrtve

'Zbog učiteljice je mrzio sve žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim Kretschmer, njemački tinejdžer koji je jučer u ubilačkom pohodu usmrtio 15 ljudi, na internet chatu dan ranije najavio je masakr, izvijestile su njemačke vlasti.

Policija je izjavila da je 17-godišnji Tim na njemačkom internet chatu najavio kako će u srijedu započeti ubilački pohod po školi u Winnendenu. 'Dosta mi je svega. Sit sam ovog odvratnog života. Uvijek ista stvar...svi mi se samo smiju, a nitko ne vidi moje potencijale. Nitko ne zna što sam sposoban učiniti. Uplašen sam i imam oružje, sutra ću otići u svoju bivšu školu i početi ubijati. Možda se izvučem, a zato naćulite uši, možda sutra čujete za mene. Zapamtite ime i mjesto: Winnenden', riječi su poruke masovenog ubojice, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom

Policija kaže da ostali sudionici chata nisu ozbiljeno shvatili Timove rieči te nisu komentirali njegovu najavu. Njemačke vlasti izvješćuju kako je policiju nakon pucnjave u središtu školi nazvao otac tinejdžera koji je vidio najavu masakra na internetu. Dokazi sugeriraju da većina žrtava 17-godišnjeg Tima Kretschmera nisu igrom slučaja bile žene, već da je riječ o ciljanom pohodu na ženske osobe jer ih je ubojica mrzio.

'Ubojica je usmrtio osam učenica i jednog učenika, tri učiteljice, a sedam učenica je ozlijeđeno. Činjenica da su žene većinom bile njegova meta nije zanemariva', rekao je za Bild Herbert Rech, ministar unutarnjih poslova Baden-Württemberga. Dodao je kako je ubojica žrtvama uglavnom pucao u glavu, što dokazuje da nisu slučajno odabrane.

>> VIDEO: Amaterska snimka posljednjih trenutaka života njemačkog masovnog ubojice

>> VIDEO: Među ubijenima u stravičnom pokolju i jedan Hrvat

'Znali smo sresti Tima u parku i uvijek se žalio na jednu učiteljicu i želio je da umre, a pričao da zbog toga mrzi žene', ispričali su susjedi ubojice. 'Pričao je da ga maltretira i govori mu da će, ukoliko nastavi sa svojim ponašanje, završiti u kanti za smeće', ispričali su susjedi i dodali da Tim nije bio omiljen ni od školskih kolega.

Dan nakon krvavog pohoda 17-godišnjeg Tima policija prikuplja dokaze ne bi li dokučila što ga je nagnalo na tako stravičan čin. Riječ je o mladiću koji je odrastao u povijesnom gradiću Winnenden te je obožavao igrati stolni tenis. Srednju školu u kojoj je počinio masakr završio je prije dvije godine, a obučavao se za posao trgovca. Njemački mediji nagađaju kako je Tim nedavno prekinuo s djevojkom te ga je taj čin još više okrenuo protiv žena.

Šesnaest ljudi je smrtno stradalo u stravičnom jučerašnjem pohodu naoružanog 17-godišnjaka u srednjoj školi njemačkog grada Winnendena. Devetero ubijenih su učenici škole, a amaterska video snimka prikazuje kako ubojica sam sebi puca u glavu. Jedan od ubijenih slučajnih prolaznika je Hrvat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene