Posljedice jakog vjetra u Italiji/Ilustracija (Foto: AFP)
Posljedice jakog vjetra u Italiji/Ilustracija (Foto: AFP)

Od posljedica snažnog vjetra u Italiji su u subotu smrtno stradale tri osobe.


U pokrajini Laciju su smrtno stradale dvije osobe, a nekoliko ih je ozlijeđeno kada se na njih srušio zid, izvijestili su vatrogasci.

Vezani članci Oluja Imelda pogodila Houston (Foto: AFP) - 1 Snažna oluja poharala područje Houstona: Poginulo dvoje ljudi, stotine zarobljene u automobilima Zbog jakog vjetra palo stablo na ulaz u javni WC u Zagrebu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 1 Vjetar i dalje stvara kaos u Zagrebu: Objavljeno važno upozorenje za građane, u centru grada stablo palo na – javni WC

U Rimu i okolici su stabla koja su se srušila pod naletima vjetra uništila više automobila, a u jednome takvom incidentu smrtno je stradao 45-godišnji muškarac, prenosi talijanska novinska agencija Ansa. Zbog vjetra je u Rimu zatvoren arheološki park rimskog Koloseja.

Nezapamćeno jak vjetar puhao je i u ostalim dijelovima Italije. U južnoj talijanskoj regiji Abruzzo pao je snijeg, što je rijetkost za to područje.

Zbog visokih valova u lučkome se gradu Bariju, u pokrajini Apuliji, nasukao turski teretni brod. Njegovo je odsukavanje odgođeno zbog vremenskih nepogoda. (Hina)