Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred Trumpovog tornja

Rekli su ''NE'' zabranama i zidu na granici s Meksikom, a potom su ih uhitili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Newyorška policija uhitila je u četvrtak, u predvorju Trumpovog tornja, 25 ljudi koji su prosvjedovali protiv imigracijske politike američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Prosvjednici su sjedili ispred dizala, uzvikujući "ne" zabranama, racijama i zidu čiju je gradnju najavio Trump na granici s Meksikom, no vani su ih iznijeli pripadnici osiguranja, onemogućivši im pristup Trumpovom privatnom posjedu - komercijalno-stambenom neboderu, u kojem borave prva dama Melania Trump i sin Barron Trump, dok je predsjednik u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Naoružani pripadnici policije u neprobojnim prslucima blokirali su pristup ulazu, dok su drugi policajci nosili prosvjednike u policijske kombije.

Zgrada u Petoj aveniji, u kojoj je Trump stanovao tijekom kampanje, godinama je njegova primarna rezidencija. Predvorje zgrade otvoreno je za javnost iako su sigurnosne mjere pojačane 2016. s napredovanjem kampanje koja je rezultirala izborom Trumpa za američkog predsjednika.

Majicama s natpisima "ne zidu", "ne zabranama" i "ne racijama" prosvjednici su se usprotivili uhićenjima osumnjičenih neregistriranih migranata, ograničavanju useljavanja iz nekoliko većinski muslimanskih zemalja i izgradnji zida na južnoj granici s Meksikom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene