Obavijesti Video Pretražite Navigacija

New York spreman za doček 2007.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U New Yorku je sve spremno za spektakularni doček Nove godine na Times Squareu, gde se uz nastup poznatih glazbenih zvijezda na nekoliko pozornica i tona konfeta s okolnih nebodera, očekuje oko milijun posjetitelja, objavili su organizatori u nedjelju.

S relativno povoljnom temperaturom od oko 7 stupnjeva Celzijusa, ovaj bi doček mogao biti rekordan po nekoliko mjerila. Očekuje se da će gomila ljudi ispuniti Broadway sve do Central Parka, kazao je Tim Tompkins iz Times Square Alliance-a, suorganizatora dočeka.

Pročitajte i ovo Pravoslavci obilježavaju Božić - 6 Tradicija i običaji Pravoslavni vjernici slave Božić: Slavlje je veliko, a želje svima iste - zdravlje, mir, sreća i veselje Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Rekordnih 3,5 tone konfeta biti će bačeno na sudionike proslave tijekom večeri. Očekuje se da će posjetitelji potrošiti desetke milijuna dolara na hranu, piće i suvenire dodajući "šlag na kraju" najbolje turističke godine koju je New York ikada zabilježio.

Cijene hotelskih soba s pogledom na Times Square dostigle su 2.000 dolara za noć, a cijene dočeka Nove godine u restoranima okrenutim trgu su od 750 do 1.000 dolara po osobi, piše The New York Times.

Više od deset glavnih izvođača nastupit će na tri različite pozornice tijekom večeri, uključujući i pop zvijezdu Christinu Aguileru, rap skupinu Three 6 Mafia, country sastav Rascal Flatts, R&B pjevačicu Toni Braxton i ansambl broadwayskog mjuzikla "Jersey Boys".

Manje poznati izvođači počet će s nastupima već u 18 sati, kada se kristalna novogodišnja kugla počinje uspinjati na vrh stijega. Kao i obično, vrhunac večeri biti će pad svijetleće kristalne kugle u 23:59 čime se obilježava posljednih 60 sekundi 2006. godine, nakon čega slijedi puno čestitanja i poljubaca.

Za sudionike proslave, koji će početi stizati na Times Square već oko 16 sati, vrijedit će stroge sigurnosne mjere. Svi će morati proći kroz policijske kontrolne punktove, gdje će ih pretražiti i psi za otkrivanje eksploziva. Neće biti dozvoljeno nošenje torbi i ruksaka, a i ove je godine zabranjeno konzumiranje alkohola na ulici.

Gradonačelnik Michael Bloomberg izjavio je kako će posjetitelji biti "sigurniji na Times Squareu u Novogodišnjoj noći, nego bilo gdje drugdje", te ustvrdio kako pojačane mjere sigurnosti neće pokvariti proslavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene