Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aida ili Al Kaida?

Zove se Aida Alić: Amerikanci je zbog imena nisu htjeli pustiti u New York!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Prvo sam mislila da se radi o šali, ali sam uskoro shvatila da od našeg odmora neće biti ništa..."

Aida Alić, Francuskinja porijeklom iz bivše SFRJ, bila je na putu za New York kada joj je rečeno da se ne može ukrcati u zrakoplov jer se nalazi na crnoj listi na kojoj obično završavaju oni koje američka administracija proglasi teroristima.

Pročitajte i ovo Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Razlog iz kojeg se našla na ovoj listi jest njeno ime koje se na engleskom jeziku izgovara vrlo slično načinu na koji se izgovora Al Kaida.

Presreli komunikaciju vođa: Al-Qaida planirala 'NAPRAVITI NEŠTO VELIKO'

'Prvo sam mislila da se radi o šali, ali sam uskoro shvatila da od našeg odmora neće biti ništa. Kad se nalazite ma listi s teroristima postanete malo paranoični', kaže Aida.

Od američkog konzulata u Lyonu zatražila je i službeno objašnjenje zašto je njeno ime na popisu onih kojima je zabranjen ulazak u SAD, no odgovor nije dobila, piše Le Dauphine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene