Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojici ribara u Slovačkoj se posrećilo. Na udicu im se uhvatila mrcina duga više od dva metra i teška sto kilograma. Izvlačenje golemog soma iz vode bio je pravi podvig.


Dvojica ribara ponosno su pokazivala svoj ulov. Som kojeg su ulovili je dug 258 centimetara, a teži više od 100 kilograma. 'Ovo je najveća riba ikada ulovljena ovdje', kazao je Peter Caklos.

>> FOTO U Neretvi ulovio jednu od najrjeđih riba!

Vezani članci Marš protiv pobačaja u Bratislavi (Foto: AFP) - 2 Deseci tisuća ljudi marširaju u Bratislavi za potpunu zabranu pobačaja Savudrijska vala (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "Žrtva smo političkih igara dviju država": Savudrijskim ribarima incidenti i susreti s policijom postali rutina

A tako veliku ribu nije bilo lako izvući iz vode. 'Izvlačili smo je najprije polako, a onda malo snažnije', kazao je Iurai Petrovai.

Borba s velikim somom trajala je više od pola sata. 'Ovo je velika i moćna riba i bilo je jako teško. Trebalo ga je samo izvući na pravi način, a za to smo imali dobar alat', kazao je Peter. Ribari su zato ponosno pozirali pred novinarima, a nakon što su soma svima ponosno pokazali te ga ovjekovječili fotoaparatom - vratili su ga u vodu. Tako je dobio priliku još malo narasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook