Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevjernom suprugu ispekla voćni kolač s otrovom za štakore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša bolnička kuharica Yvonne Godwin nevjernom je suprugu ispekla slasni voćni kolač s tajnim sastojkom, otrovom za štakore. Majka petero djece na taj je način odlučila supruga, s kojim je 30 godina u braku, kazniti zbog ljubavne avanture.

Yvonne je upotrijebila samo dvije žličice otrova što nije bilo dovoljno da bi Roberta ubila ili mu uopće ozbiljnije naudila.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Thinkstock Istraga Razotkriven muškarac koji je godinama prodavao otrov te je kriv za smrt više od 130 ljudi: "On je zlo" Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

No 56-godišnja Yvonne to nije znala pa se nakon što je ispekla kolač odvezla u policijsku postaju i priznala da je pokušala nauditi suprugu i sebi. 

Kada je Robert došao kući pronašao je kolač, ali ne i suprugu. Nije imao pojma gdje je Yvonne dok policija nije došla po kolač i ispričala mu što se dogodilo.

Sud je prihvatio optužnicu protiv Yvonne zbog njezinog priznanja iako otrova nije bilo dovoljno da bi njime ikoga ubila.

Ispostavilo se da je nesretna žena tri godine znala da je suprug imao vezu s 41-godišnjom udovicom i to njezinom bliskom prijateljicom. 

Yvonne je napustila posao u bolnici Delancey pet godina prije pokušaja ubojstva, kada je otkrila da boluje od raka. 

Gillian Havvock 35-godišnja susjeda obitelji Godwin za Yvonne ima samo riječi hvale i ne može vjerovati što se dogodilo. 

'Uvijek je kuhala susjedima i prijateljima. Bila je odlična kuharica, svi su voljeli njezinu hranu', kaže Gillian.

Sudac je odredio psihijatrijsko vještačenje nad Yvonne i mjesec dana pritvora.

Robert ni sam ne može vjerovati da ga je supruga pokušala ubiti. Potvrdio je sucu kako se borila s emocionalnim problemima otkad je otkrila njegovu nevjeru.

'Moja je žena divna osoba i ne vjerujem da me pokušala otrovati. Imao sam vezu koju sam prekinuo prije tri godine. No Yvonne se nikada nije pomirila s tim. Doživjela je živčani slom i rekla policiji da me pokušala otrovati što se zapravo nikada nije dogodilo. Strah me što joj se može dogoditi', kaže Robert.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene