Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ofenziva koju je pokrenuo Izrael u Pojasu Gaze 8. srpnja 'nastavit će se do postizanja cilja, a to je uvođenje mira i sigurnosti u Izrael', poručio je Netanyahu.


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u ponedjeljak, nešto prije završetka primirja u Gazi, upozorio da je Izrael spreman na sve okolnosti i da će snažno odgovoriti u slučaju nastavka palestinskih raketnih napada.

Vezani članci Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima" Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca

'Spremni smo na svaki scenarij. Vojska je spremna snažno odgovoriti u slučaju nastavka raketenih napada', rekao je na sastanku sa svojim ministrom obrane Moše Jalonom u Ashdodu, na jugu Izraela, prema priopćenju.

Istječe primirje u Gazi, oči uprte u Kairo: 'Ne ide nimalo dobro'

Ofenziva koju je pokrenuo Izrael u Pojasu Gaze 8. srpnja 'nastavit će se do postizanja cilja, a to je uvođenje mira i sigurnosti u Izrael', dodao je Netanyahu.

U Kairu izraelskim i palestinskim pregovaračima preostaje još nekoliko sati da se do ponoći u ponedjeljak pokušaju dogovoriti o produžetku primirja u Pojasu Gaze koje traje od 11. kolovoza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook