Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasnost ili prirodni fenomen

Je li Putin aktivirao novo moćno oružje koje ruši satelite? Neobična svjetlost na nebu diljem Rusije uznemirila građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s utorka na srijedu građani diljem Rusije zabrinuli su se kad se iznad nekoliko gradova pojavila neobična svjetlost.

Fotografije i snimke neobične svjetlosti šire se društvenim mrežama, a korisnici pretpostavljaju da se radi o Peresvetu, najmodernijem ruskom laserskom sustavu koji može uništiti sve satelitske sustave oko Zemljine orbite do 1500 kilometara.

 

 

 

 

 

 

Svjetlost se mogla vidjeti u Belgorodu, Moskvi, Omsku te Murmansku, a zasad još nije poznato o čemu se radi, a neki korisnici društenih mreža ističu da trenutne pozicije Peresveta po Rusiji ne odgovaraju lokacijama na kojima je svjetlost snimljena.

Pročitajte i ovo Margarita Simonjan Frustrirana svime VIDEO "Sve ih treba strijeljati!": Ruska voditeljica izgubila živce zbog neuspjeha u Ukrajini te predložila brutalno rješenje

 

 

Inače, svjetlost na fotografijama podsjeća i na meteorološki fenomen "sunčev stup" ili "svjetlosni stup" koji se pojavljuje u posebnim uvjetima kad je Sunce nisko nad obzorom te se svjetlost odbija od kristalića koji se formiraju u atmosferi zbog niske temperature. Ovaj fenomen može se vidjeti i u Kanadi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene