Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libanonska vlada čvrsto stoji iza stajališta prema kojemu nema nikakvih dokaza za tezu o sabotaži zrakoplova tvrtke Ethiopian Airlines, koji se 25. siječnja srušio u more s 90 putnika i članova posade, izvijestila je vlada, reagiravši na priopćenje zrakoplovne tvrtke objavljeno u srijedu.


'Prvi smo dan kazali i opet ponavljamo: nema nikakvoga dokaza koji bi upućivao na zaključak da se radilo o sabotaži ili terorističkom činu kada je riječ o ovoj zrakoplovnoj nesreći. To smo razjasnili već nekoliko puta', izjavio je ministar informiranja Tarik Mitri. 'Etiopljani imaju pravo kazati što žele o tome, no nema nikakvih dokaza za takvu hipotezu i još uvijek očekujemo završetak istrage koja će pokazati pravu istinu', rekao je ministar.

Boeing 737-800 srušio se 25. siječnja u more duž libanonske obale, samo nekoliko minuta nakon polijetanja iz bejrutske zračne luke, usred velikog nevremena. U srijedu je tvrtka Ethiopian Airlines izvijestila kako, kada je riječ o toj nesreći, 'ne isključuje nijednu mogućnost, pa ni onu o sabotaži', pozvavši javnost da ne donosi ishitrene zaključke do kraja istrage. (Hina)
 

Vezani članci Plenković izbjegao pad Plenković za dlaku izbjegao pad: Nakon govora se spotaknuo, pa izgubio ravnotežu, ali nije se dao smesti Al Pacino i Meital Dohan Glumačka legenda u trenu se našla na podu, nije se odmah snašla ni njegova 39 godina mlađa djevojka