Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavnik iz Alabame uhićen je i nalazi se u pritvoru zbog seksualnog zlostavljanja učenice četvrtog razreda osnovne škole.


Policiji je 49-godišnji Daniel Montague Acker Jr. priznao još i kako je na isti način iskoristio ukupno 20 djevojčica nižih razreda osnovne škole. Istražni sudac odredio mu je jamčevinu od 225.000 dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Okončana jedna od najvećih svjetskih istraga o zlostavljanju djece: "Ukinite obvezni celibat i ispovjednu tajnu za priznanje pedofilije!" Slika nije dostupna Ispovijest supruge pedofila: "Vraćali smo se s večere, a stan je pretraživala policija i njegov laptop je bio otvoren..."

'To nije izoliran događaj, već se to odvijalo unazad 25 godina', istaknuo je zamjenik šerifa grada Alabastera, Curtis Rigney. Acker je predavao učenicima četvrtog razreda u tri različite osnovne škole, a vozio je i školski autobus u okrugu Shelby, sve od 1985. do 2009. godine, kad je otišao u mirovinu, prenosi Huffington Post.

Djevojčica koja sada ima 13 navršenih godina, razotkrila je prošli tjedan Ackera te ga optužila za seksualno zlostavljanje iz 2009. godine. Policija nije htjela otkriti koji su bili motivi djevojčice da upravo sada ukaže na bivšeg nastavnika zlostavljača.

Rigney je dodao i kako se najmanje jedno od brojnih zlostavljanja dogodilo i pred samim učenicima u razredu.

'Svi znaju za Dannyja'

Acker je od umirovljenja radio kao zamjenski vozač školskog autobusa, sve do prošlog tjedna, kad je razotkriven. Acker je još 1992. godine bio pod povećalom zbog istrage oko zlostavljanja učenika, a tada su ga škole poslale na prisilni odmor. Tada je školski odbor glasao i izglasao da ga se ne izbaci iz škole, nakon što je oslobođen optužbi za zlostavljanje na sudu.

'Možemo samo reći kako su optužbe šokantne. Razumijemo činjenicu da zlostavljanje djece ostavlja trajne posljedice kako na žrtve, tako i na njihove obitelji', rekao je školski nadzornik Osnovne škole Creek View, Randy Fuller.

Acker nije imenovao svoje druge žrtve, ali policija vjeruje kako su sve bile njegove učenice. Njegovo uhićenje šokiralo je zajednicu koja ga je poznavala zbog njegove duge školske karijere. 'Svi znaju za Dannyja', rekao je Bobby Harris, gradski vijećnik.