Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeni pregovori Sjeverne i Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna i Sjeverna Koreja nastavile su redovite razgovore na ministarskoj razini u napetom ozračju zbog nuklearnog programa Pjongjanga.

'Vi dobro znate zašto je odgođena provedba sporazuma od 13. veljače. SAD su odgovorne za tu odgodu, a ne mi', izjavio je šef sjevernokorejskog izaslanstva Kwon Ho-ung, a njegove su riječi prenijeli južnokorejski dužnosnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Američki ministar obrane poručuje 'Kad Sj. Koreja prestane s provokacijama, bit će i pregovora' Slika nije dostupna Spremni na izravni dijalog Japan: Ne smijemo se oslanjati na druge zemlje

U skladu sa sporazumom iz veljače Sjeverna Koreja se obvezala da će u roku od dva mjeseca zatvoriti nuklearnu centralu u Yongbyonu u zamjenu za energetsku pomoć, ali to nije učinila i zatražila je da se prvo odmrzne njezinih 25 milijuna dolara na računu u Banco Delta Asia u Makau.

Amerikanci su odmrznuli taj novac, ali on još uvijek nije prebačen Sjevernoj koreji zbog tehničkih problema.

Južnokoejsko izaslanstvo pozvalo je Pjongjang da poštuje svoje obveze, ali nije spomenulo pomoć u hrani, odnosno riži, koju svake godine Seul šalje svom komunističkom susjedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene