Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenija u šoku

Stravične priče pacijenata koji su trpjeli nasilje iza zatvorenih vrata Psihijatrijske klinike: "Pritiskali su mi jastuk na lice, gušio sam se. Mislio sam da ću umrijeti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što su u javnost iscurila stravična svjedočanstva o okrutnom i nemilosrdnom postupanju zaposlenika prema pacijentima, uprava Psihijatrijske klinike u Ljubljani tvrdi da kontrole nisu otkrile nikakve nepravilnosti ili nasilje. No, Ministarstvo zdravstva odlučilo je sustavno pratiti kliniku i podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

U javnost su ovih dana iscurila stravična svjedočanstva o okrutnom i nemilosrdnom postupanju djelatnika prema pacijentima Psihijatrijske klinike u Ljubljani. A da se nehumano i nasilno postupanje događa iza vrata klinike više od desetljeća, tvrdi Barbka Špruk, koja je 2008. godine dobrovoljno otišla na liječenje zbog teške depresije i anksioznosti.

"Nakon što sam odbila uzeti lijek, napali su me medicinski tehničari i medicinske sestre. Vukli su me kao svinju, zavezali mi ruke i noge te me zavezali za krevet. Tako sam ležala nekoliko dana", ispričala je potresno iskustvo, piše 24ur.

"Tukli su me po jajima, po cijelom tijelu. Pritiskali su mi jastuk na lice. Imao sam osjećaj da me žele ubiti. Gušio sam se. Mislio sam da ću umrijeti", ispričao je drugi pacijent.

Pročitajte i ovo Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 3 Šokantna ispovijest HDZ-ov načelnik općine prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja: "Pitala sam ga zašto je zaključao vrata, a on se počeo skidati. Skinuo je hlače..."

To je samo dio potresnih priča pacijenata koji su bili u toj klinici. Uprava klinike tvrdi da kontrole nisu otkrile nikakve nepravilnosti ili nasilje.

Na nekoliko zahtjeva ravnateljstava odgovorili su da "zbog nedostatka objektivnih podataka nije moguće utvrditi stvarne okolnosti opisanog događaja" te da su opisi krajnje šturi, vrlo uopćeni te je teško kompetentno odgovoriti ili ozbiljnije objasniti situaciju i da se nije radilo o nasilničkom ponašanju zaposlenika te da su pritužbe neutemeljene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi čuli krike Užas u susjedstvu: Pretukao i zadavio djevojku pa dva dana spavao kraj njezina tijela

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Muškarac tukao i prisiljavao 22-godišnju Ukrajinku na prostituciju

No, kako pišu slovenski mediji, Ministarstvo zdravstva odlučilo je sustavno pratiti kliniku i podnijelo je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene