Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 360 imigranata koji su se iskrcali u subotu u luci Corigliano na Kalabriji iz teretnog broda koji je napustila posada, platili su prijevoz između 4.000 i 8.000 dolara (više od 24.000 i 48.000 kuna), objavile su u subotu talijanske vlasti.


Stigavši u Tursku zrakoplovom ti imigranti sirijskog podrijetla ukrcani su na teretni brod Ezadeem 31. prosinca, objasnio je novinarima policijski ravnatelj.

Vezani članci Italija Iz Italije i dalje stižu strašne priče: "Broj zaraženih raste šokantnim tempom. Bili smo nepripremljeni, ne treba to skrivati" Koronavirus u New Yorku U New Yorku zabilježeno najviše mrtvih od koronavirusa u jednom danu: "Još nismo dosegnuli vrhunac''

Imigranti su policiji objasnili da su članovi posade stalno nosili maske preko lica, što im je omogućilo da ostanu na brodu i da se pomiješaju s masom imigranata prije nego su ga napustili.

Dramatična snimka: Brod s imigrantima Obalna straža pokušat će spasiti iz olujnog nevremena

Ezadeem, brod dug 73 metra registriran u Sijera Leoneu i namijenjen prijevozu životinja, ušao je u tu kalabrešku luku na jugu Italije oko 23 sata.

Brod je uočen u četvrtak navečer na oko 80 milja u vodama ispred Crotone.

Putnici tog broda su raspoređeni po raznim prihvatnim centrima Kalabrije, objavila je policijska uprava u Cosenzi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook