Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 360 imigranata koji su se iskrcali u subotu u luci Corigliano na Kalabriji iz teretnog broda koji je napustila posada, platili su prijevoz između 4.000 i 8.000 dolara (više od 24.000 i 48.000 kuna), objavile su u subotu talijanske vlasti.


Stigavši u Tursku zrakoplovom ti imigranti sirijskog podrijetla ukrcani su na teretni brod Ezadeem 31. prosinca, objasnio je novinarima policijski ravnatelj.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljudi koji riskiraju utapanje, beskrajno plutanje morem, smrt - samo žele bolji život! Slika nije dostupna Drama na brodu koji je plovio prema Hrvatskoj: 'Tu su naoružani ljudi'

Imigranti su policiji objasnili da su članovi posade stalno nosili maske preko lica, što im je omogućilo da ostanu na brodu i da se pomiješaju s masom imigranata prije nego su ga napustili.

Dramatična snimka: Brod s imigrantima Obalna straža pokušat će spasiti iz olujnog nevremena

Ezadeem, brod dug 73 metra registriran u Sijera Leoneu i namijenjen prijevozu životinja, ušao je u tu kalabrešku luku na jugu Italije oko 23 sata.

Brod je uočen u četvrtak navečer na oko 80 milja u vodama ispred Crotone.

Putnici tog broda su raspoređeni po raznim prihvatnim centrima Kalabrije, objavila je policijska uprava u Cosenzi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook