Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berlusconijev napad stvorio napetost

Napolitano smiruje Talijane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano pozvao je političare da ne potiču napetost i da se u sučeljavanju mišljenja ponašaju normalno i civilizirano, nakon napada na Silvija Berlusconija kojega je dan ranije ozlijedila psihički neuravnotežena osoba.

'Nema smisla da jedni optužuju druge zbog takva ozračja', rekao je Napolitano u razgovoru s urednikom televizijskog dnevnika Tg2, a prenijela je agencija Ansa. 'Sučeljavanje mišljenja mora biti normalno i civilizirano između političkih snaga i ustanova', dodao je. Po predsjednikovim riječima, na djelu je 'opasno zaoštravanje političke polemike' koju treba 'prekinuti'. 'Napetosti se ne smiju poticati, a riječi moramo vagati, bilo da govorimo na trgovima, na kongresima ili na televiziji', ocijenio je. 'Neka se svatko potrudi u tom smislu, ne prekoračujući granice utvrđene ustavom', preporučio je Napolitano. 'Predsjednik vlade napadnut je i ozlijeđen, i premda je utvrđeno kako je riječ o činu jednog 'bezumnika', ipak se svi moramo zabrinuti.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

'Kada kažem svi, mislim na Talijane koji vjeruju u demokraciju i kojima je na srcu jamstvo civilizirane i miroljubive kohabitacije', dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene