Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Braća Cherif i Said Kouachi, počinitelji pokolja u francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdo (12 mrtvih), imali kontakte u Nizozemskoj, tvrde obavještajci.


Napadi počinjeni ovih dana u Francuskoj možda najavljuju val atentata na europskoj razini, po podacima koje su američke obavještajne službe dobile praćenjem komunikacije čelnika organizacije Islamske države (IS), piše njemački časopis Bild u svom nedjeljnom broju.

Vezani članci Neispravni umetci za grudi - 3 Više od 2500 žena podiglo tužbu: Sud žrtvama neispravnih umetaka za grudi odredio odštetu Michel Fourniret fotografiran 2008. godine Čudovište iz Ardena: Najzloglasniji serijski ubojica umro u zatvoru, više od desetljeća silovao i ubijao djevojčice

Kako piše taj dnevnik koji se poziva na anonimne izvore u američkim obavještajnim službama, jedna od njezinih služba, NSA, navodno je nedugo nakon napada u Parizu uhvatila komunikaciju u kojoj čelnici IS-a najavljuju skori val napada.

Tu se Pariz spominje kao signal za početak niza napada na druge europske gradove, među kojima je Rim, piše list napominjući da nije poznat nikakav konkretan plan napada.

'Već su neki teroristički napadi u Europi počinjeni naoružanjem koje dolazi s ovih prostora'

Američke službe navodno raspolažu informacijama po kojima su braća Cherif i Said Kouachi, počinitelji pokolja u francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdo (12 mrtvih), imali kontakte u Nizozemskoj, navodi također Bild.

Od srijede do petka u džihadističkim napadima u Francuskoj ubijeno je 17 ljudi. Trojicu napadača, braću Kouachi i Amedyja Coulibalyja ubili su francuski redarstvenici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook