Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obučavani u pograničnom području

Napadači na džamije u Lahoreu bili su pakistanski talibani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti koji su napali manjinsku sektu Ahmadi i ubili 93 osobe na istoku Pakistana bili su pakistanski talibani, a obučavani su u pograničnom području gdje nema vlasti i gdje SAD želi da Islamabad pokrene vojnu operaciju, objavila je pakistanska policija u subotu.

Otkriće bi moglo pomoći SAD-u da uvjeri Pakistan da je iskorijenjivanje raznih ekstremističkih skupina u Sjevernom Vaziristanu u interesu Islamabada. Do sada se Pakistan tome opirao, dijelom obrazlažući to činjenicom da je njegova vojska angažirana u drugim operacijama.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Lokalne televizijske postaje su izvijestile da su pakistanski talibani, ili neka od njihovih podgrupa, preuzela odgovornost za napad na dvije džamije sekte ahmadija u petak u Lahoreu. Viši policijski dužnosnik u Lahoreu Akram Naim je izjavio da je ispitivanjem utvrđeno da je jedan od uhićenih za napad bio povezan s pakistanskim talibanima. Sedamnaestogodišnji osumnjičenik je policiji rekao da su napadači bili obučavani u Sjevernom Vaziristanu.

'Naša je početna istraga utvrdila da svi oni pripadaju skupini Tehrik-e-Taliban Pakistan', ili pakistanski talibanski pokret, rekao je Naim. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene