Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest iz Beograda

Napadač joj pucao u leđa jer ''mrzi majku i sve žene'': "Metak će mi izvaditi nakon poroda"

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Trudnu Olgicu Stevanović u subotu je u leđa improvoziranom olovkom s malokalibarskih zrnom upucao Vladimir Delić. Stevanović tvrdi da napadača nikad u životu nije vidjela.

"Vidjela sam susjeda preko puta ulice i rekla mu 'zovi policiju, ja sam upucana'. Međutim, napadač kojeg nikad prije u životu nisam vidjela do tada je pobjegao...", ispričala je 35-godišnja trudnica na koju je pucao 33-godišnjak u Ulici Ace Joksimovića u Beogradu.

Kako Olgica Stevanović sama kaže, u subotu oko 21 sat izašla je iz kuće u kojoj živi s troje djece kako bi bacila smeće. Popela se stotinjak metara do glavnog dijela ulice gdje su kontejneri, a onda je čula repetiranje, piše Blic.

"Okrenula sam se, iza mene je bio nepoznati muškarac i držao taj pištolj uperen u mene. Rekla sam mu: 'Čovječe, pomjeri se od mene' i okrenula se nazad prema kontejneru. On je šutio, samo me je upucao u leđa i pobjegao", priča Stevanović.

Pročitajte i ovo Prizori iz Beograda nakon masakra masakr u Beogradu Roditelji dječaka ubijenog u školi objavili što je napisao: "Slomljena srca opet nam se slamaju..." Pucnjava u Beogradu Nova pucnjava u Beogradu VIDEO Policija uhitila napadača, pucao je i ozlijedio dvije osobe

Olgica je nakon toga u ulici ugledala susjeda. "Preko puta ulice na stanici ugledala sam prvog susjeda. Dečko je krenuo svojoj kući. Pokazala sam mu na napadača i rekla da trči za njim jer sam upucana. Međutim, u tom trenutku stigao je i autobus, susjed nije mogao od prometa tako brzo prijeći ulicu i napadač je pobjegao. Ne znam zašto je na mene pucao. Bio je to krupan dečko, mlađi, nikada ga u životu nisam vidjela", priča Stevanović.

Mrzi majku i sve žene

Susjed se vratio do nje, podigao ju s tla. Pozvana je policija i Hitna pomoć. U bolnici je upucana Stevanović doznala da je s bebom sve u redu. Iako je teško ozlijeđena, zatražila je da ju puste na kućnu njegu.

"Imam troje male djece, samohrana sam majka, tko će ih čuvati? Pregledali su me i rekli da je malo falilo da me pogodi u kralježnicu, da ju probuši pa naudi i meni i bebi. Beba je u redu, a metak je ostao u meni i izvadit će ga kada se porodim sljedeći mjesec jer termin je za pet tjedana. Sva sreća što sam se sagnula prema kontejneru jer sam mogla ostati invalid i izgubiti bebu", dodaje upucana Olgica Stevanović.

Napadač Vladimir Delić brzo je uhićen. Kod njega je pronađena i improvizirana olovka kojom ju je upucao Stevanović. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati u pritvoru, nakon čega će biti priveden uz kaznenu prijavu Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu.

Tijekom istrage utvrđeno je da je iste večeri ispalio malokalibarsko zrno iz improvizirane olovke i u pravcu 62-godišnje žene, kojoj je također nanio tešku tjelesnu ozljedu. "Kao razlog što je pucao u ove žene naveo je to što navodno mrzi majku, odnosno sve žene uopće", kazao je izvor blizak istrazi. Kako se doznaje, odgovarat će za dva pokušaja ubojstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene