Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvorena nova vertikala

Ivana Petrović iz Bruxellesa: Ne čekaju nas dobra vremena ako se Europa na brzinu ne zbroji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijske vlasti se potpuno nedoraslo nose s ovom situacijom.

U belgijskom sigurnosnom sektoru očito vlada velika konfuzija, jer prvo nešto kažu potom to demantiraju. Primjerice, jučer je belgijski državni odvjetnik rekao da treba još utvrditi ima li ovaj napad uopće veze s Parizom i Islamskom državom, nakon što je ona preuzela odgovornost i nakon što je zaprijetila novim napadima i nakon što svaki laik vidi da su itekako duboko povezani s Parizom.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Ilustracija Povećana opasnost od terorizma Slovenija produljila kontrolu granice s Hrvatskom i Mađarskom

Najnovije informacije o situaciji u Bruxellesu pratite i u Vijestima u 17h i Dnevniku Nove TV u 19:15h! I šef jedne od policija je rekao da nije siguran je li prvoosumnjičeni odbacio prsluk sa sebe iako nadzorna snimka jasno pokazuje da ga je odbacio u naletu ljudi koji su bježali prema izlazu.

Vlada velika konfuzija. U ovo obradu uključit će se i sigurnosne službe drugih zemalja. Zračna luka ostaje zatvorena do daljnjega, metroi se pomalo otvaraju, ali je velika gužva i velike su sigurnosne provjere.

U Bruxelles je jučer stigla i ekipa američkih specijalnih istražitelja i svaka dobra i točna informacija koja je do sada izašla, došla je do njih. State Department još je sinoć izdao priopćenje američkim državljanima da ne putuju u Europu jer se spremaju novi teroristički napadi i time upozoravaju da imaju informaciju da su mogući novi napadi.

Europa mora biti na najvećem stupnju sigurnosti nakon toga. Stari klišeji prema kojima Saudijska Arabija financira islamske ćelije u Belgiji padaju u vodu.

Zapravo se stvorila kompletno nova vertikala koja jako dobro uigrana i pitanje je tko s njom upravlja, tko ju sve financira. Ne čekaju nas dobra vremena u vezi svega ovoga ukoliko se Europa na brzinu ne zbroji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene