Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdali upozorenje

State Department upozorio Amerikance: Putovanje Europom je opasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department upozorio je građane SAD-a na potencijalne rizike ukoliko putuju kroz Europu. Upozorenje je stiglo nakon terorističkih napada na Bruxelles, odgovornost za koje je preuzela takozvana Islamska država.

Terorističke skupine, ističe State Department, i dalje nastavljaju s napadima po Europi, ciljajući sportske događaje, turistička mjesta, restorane i javni prijevoz te dodaju da njihovo najnovije upozorenje istječe 20. lipnja.

Pročitajte i ovo Kriza na Haitiju (Foto: AFP) Pucnjevi na stražnjem ulazu Pucnjevi blizu američkog veleposlanstva na Haitiju - State Department Mito i korupcija, Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Stanje ljudskih prava Korupcija, nasilje nad migrantima, rodna neravnopravnost: Što stoji u izvješću State Departmenta o Hrvatskoj

"Američki bi građani trebali biti pažljivi dok su na javnim mjestima ili dok koriste sredstva javnog prijevoza. Budite svjesni svoje neposredne okoline i izbjegavajte mjesta s velikim gužvama. Posebnu pažnju posvetite tijekom religijskih blagdana i na velikim festivalima ili javnim događajima", stoji u upozorenju State Departmenta američkim građanima.

Između ostalog se dodaje da bi američki turisti u Europi trebali slijediti upute lokalnih vlasti, pratiti lokalne medije i izvore informacija te biti u tijeku s događajima. Isto tako američke se građane upozorava da moraju biti spremni na dodatne sigurnosne provjere te nepredviđena ometanja.

Na kraju poručuju kako tijesno surađuju s europskim vlastima u identificiranju i spriječavanju terorističkih prijetnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene