Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest je osoba ubijeno, a 31 je ranjena u eksploziji automobila bombe u pakistanskom gradu Pešavaru, izvijestili su iz glavne gradske bolnice.


‘U bolnicu su dovezena trupla poginulih’, rekao je novinarima dr. Hameed Afridi. ‘Dvije od 31 ranjene osobe u vrlo su teškom stanju’, kazao je, dodavši kako su među poginulima dvije žene i četvero djece u dobi od devet do 17 godina. Policija je izvijestila kako je eksplozija odjeknula za vrijeme prolaska školskog autobusa kroz gusto naseljenu gradsku četvrt Kaškal.

U Pešavar su se u zadnje vrijeme sklonili brojni civili koji su pobjegli pred ofenzivama što ih vode pakistanske vojne snage protiv talibana u trima sjeverozapadnim pakistanskim pokrajinama Donjem Diru, Buneru i u dolini Svat. UN procjenjuje da su okršaji na bijeg potaknuli gotovo milijun civila.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Vozač školskog autobusa u koji se zabio automobil posljednji radni dan će zapamtiti: ''Nikad nisam doživio ništa ni približno ovome'' Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst"