Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Pakistanu

Napad na školski autobus: 11 ubijenih, 31 osoba ranjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest je osoba ubijeno, a 31 je ranjena u eksploziji automobila bombe u pakistanskom gradu Pešavaru, izvijestili su iz glavne gradske bolnice.

‘U bolnicu su dovezena trupla poginulih’, rekao je novinarima dr. Hameed Afridi. ‘Dvije od 31 ranjene osobe u vrlo su teškom stanju’, kazao je, dodavši kako su među poginulima dvije žene i četvero djece u dobi od devet do 17 godina. Policija je izvijestila kako je eksplozija odjeknula za vrijeme prolaska školskog autobusa kroz gusto naseljenu gradsku četvrt Kaškal.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

U Pešavar su se u zadnje vrijeme sklonili brojni civili koji su pobjegli pred ofenzivama što ih vode pakistanske vojne snage protiv talibana u trima sjeverozapadnim pakistanskim pokrajinama Donjem Diru, Buneru i u dolini Svat. UN procjenjuje da su okršaji na bijeg potaknuli gotovo milijun civila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene