Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo vanjskih poslova (MSP) Srbije naložilo je veleposlanstvima i konzulatima u svijetu da na vidna mjesta istaknu fotografije šefa države Tomislava Nikolića.


List 'Danas' navodi u srijedu, pozivajući se na izvore iz ministarstva, kako je glavni tajnik ovog ministarstva Zoran Marković prije nekoliko dana uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije diljem svijeta s instrukcijom gdje i kako postaviti uokvirenu fotografiju Nikolićeva portreta, a kasnije je ta informacija potvrđena i 'Blicu'.

Vezani članci Megan Fox Jedna od najseksi žena Hollywooda u svibnju stiže u susjednu Srbiju snimati novi film Snijeg u Srbiji - 4 Nezapamćena snježna oluja pogodila jugozapadni dio Srbije, nanosi snijega viši od tri metra

Prema pisanju 'Danasa', Marković je naveo da 'u skladu sa zahtjevom Generalnog tajništva predsjednika Republike Srbije', u odgovarajućim prostorijama veleposlanstava i konzulata ('ured šefa predstavništva, prijemni salon ili na drugim prikladnim mjestima') treba biti istaknuta uokvirena fotografija predsjednika Tomislava Nikolića formata 30x45 centimetara, te da je 'dostavlja u privitku'.

 >> Nikolić o Gotovini: 'Što hoće? Da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao?'

List navodi kako do sada nije bila praksa postavljanja fotografija šefa države u diplomatsko-konzularnim predstavništvima niti je to uređivano naredbom, pa tako, osim doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, nisu bili izloženi portreti predsjednika Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, pa čak ni Slobodana Miloševića.

U ministarstvu vanjskih poslova listu 'Blic' rečeno je pak da je 'riječ o uobičajenoj praksi'. 'Fotografije su se držale u veleposlanstvima i za vrijeme prethodnog predsjednika, držat će se i za vrijeme svakog sljedećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svugdje u svijetu', rekao je 'Blicu' glasnogovornik MVP Miloš Todorović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook