Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalog iz Beograda:

Veleposlanstva Srbije moraju izvjesiti sliku Tomislava Nikolića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova (MSP) Srbije naložilo je veleposlanstvima i konzulatima u svijetu da na vidna mjesta istaknu fotografije šefa države Tomislava Nikolića.

List 'Danas' navodi u srijedu, pozivajući se na izvore iz ministarstva, kako je glavni tajnik ovog ministarstva Zoran Marković prije nekoliko dana uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije diljem svijeta s instrukcijom gdje i kako postaviti uokvirenu fotografiju Nikolićeva portreta, a kasnije je ta informacija potvrđena i 'Blicu'.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Prema pisanju 'Danasa', Marković je naveo da 'u skladu sa zahtjevom Generalnog tajništva predsjednika Republike Srbije', u odgovarajućim prostorijama veleposlanstava i konzulata ('ured šefa predstavništva, prijemni salon ili na drugim prikladnim mjestima') treba biti istaknuta uokvirena fotografija predsjednika Tomislava Nikolića formata 30x45 centimetara, te da je 'dostavlja u privitku'.

 >> Nikolić o Gotovini: 'Što hoće? Da se okupe i da ih još jednom protjera i pobije, da završi taj posao?'

List navodi kako do sada nije bila praksa postavljanja fotografija šefa države u diplomatsko-konzularnim predstavništvima niti je to uređivano naredbom, pa tako, osim doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, nisu bili izloženi portreti predsjednika Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, pa čak ni Slobodana Miloševića.

U ministarstvu vanjskih poslova listu 'Blic' rečeno je pak da je 'riječ o uobičajenoj praksi'. 'Fotografije su se držale u veleposlanstvima i za vrijeme prethodnog predsjednika, držat će se i za vrijeme svakog sljedećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svugdje u svijetu', rekao je 'Blicu' glasnogovornik MVP Miloš Todorović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene