Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razmjena zarobljenika

Jeziva transformacija branitelja Azovstala nakon boravka u ruskom zarobljeništvu potresla je cijeli svijet: "Nemam riječi. Zastrašujuće"

Fotografije Mihajla Dianova prije i poslije boravka u ruskom logoru
Fotografije Mihajla Dianova prije i poslije boravka u ruskom logoru Foto: Twitter/Ostap Yarysh
Nakon što su Ukrajina i Rusija u srijedu neočekivano obavile razmjenu zarobljenika, fotografije posljedica boravka u ruskom zarobljeništvu na jednog branitelja Azovstala potresle su svijet.

Rusija i Ukrajina su u srijedu razmijenile gotovo 300 ratnih zarobljenika. U ovom neočekivanom potezu oslobođeni su brojni branitelji legendarne čeličane Azovstal, milijarder Viktor Medvedčuk, ali i hrvatski branitelj Vjekoslav Prebeg, te su vraćeni kući. 

Prebeg je hrvatskoj javnosti već ispričao o tretmanu u rukama Rusa, koliko ga je cijela situacija potresla i kako su ih tretirali u zarobljeništvu. Društvenim mrežama proširile su se pak snimke jednog drugog zarobljenika, Mihajla Dianova, koji je u sklopu iste razmjene pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Hrvatska zastava u Ukrajini zahvala vojnicima Širi se snimka s prve crte: "Hvala Hrvatima koji s nama brane Ukrajinu"

Dianov, koji je inače  glazbenik, pridružio se obrani Ukrajine i hrabrim ljudima koji su tjednima bili zarobljeni u čeličani u Azovstalu. Novinar Ostap Jariš objavio je fotografije Dialove transformacije na svom Twitter profilu. Jedna ga prikazuje za vrijeme opsade čeličane, a druga prikazuje Dialova nakon što je izašao iz zarobljeništva.

"Nemam riječi. Zastrašujuće", napisao je Jariš na svom Twitter profilu. Fotografije pogledajte u nastavku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene