Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u KB Dubrava

Poželjeli mu brz oporavak: Izaslanstvo Vlade posjetilo Vjekoslava Prebega

Vjekoslava Prebega posjetilo izaslanstvo Vlade
Vjekoslava Prebega posjetilo izaslanstvo Vlade Foto: Ured predsjednika Vlade
Vjekoslava Prebega, koji je nakon pet mjeseci provedenih u ruskom zarobljeništvu oslobođen i vratio se u Hrvatsku, u KB Dubrava u petak posjetilo je izaslanstvo Vlade.

Vjekoslava Prebega posjetili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš i posebni savjetnik predsjednika Vlade Damir Krstičević. Zaželjeli su mu brz oporavak te zahvalili ravnatelju Ivici Lukšiću i osoblju KB Dubrava na skrbi koju mu pružaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačen u bolnicu FOTO/VIDEO Vjekoslav Prebeg stigao u Hrvatsku: "Osjećam se dobro..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak Prebega Plenković razgovarao s oslobođenim Hrvatom: "Radujemo se svi što se sutra vraća u Hrvatsku"

Izrazili su i zadovoljstvo što je ova iznimno složena i osjetljiva višemjesečna aktivnost završila uspješno zahvaljujući naporima Vlade i hrvatske diplomacije, u suradnji s Ukrajinom i Saudijskom Arabijom, priopćeno je iz Vlade.

Prebeg je u četvrtak kazao kako se osjeća dobro te je sretan da je kod kuće. Iznio je i neke detalje vezane za oslobađanje iz ruskog zarobljeništva.

"Put je bio težak. Kada su nas odvodili iz doneckog istražnog zatvora, bili smo vezani, proveli smo od 14 sati popodne do 8 sati ujutro u kamionu, bilo je hladno noću. Bili smo umorni. Odveli su nas u zračnu luku Rostov na Donu. Nismo znali što se događa. Susreli smo neke Saudijce, nismo ni znali jesu li Saudijci, samo smo pretpostavili po odjeći", rekao je Prebeg u razgovoru za HTV.

Prebeg je u Hrvatsku stigao u četvrtak zrakoplovom, a u zračnoj luci su ga dočekala kola Hitne pomoći koja su ga prebacila u bolnicu. Predstojnik Klinike za kirurgiju u KB-u Dubrava Toni Kolak rekao je da je pregledao pacijenta koji je u dobrom fizičkom stanju, ali psihički potresen.

Među oslobođenim zatvorenicima su bili i američki, britanski, švedski i marokanski državljani. Oslobađanje je slijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene