Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 7,6 stupnjeva

Nakon potresa, na Pacifiku manji tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog snažnog potresa blizu arhipelaga Vanuatu, na jugozapadu Pacifika, proglašena je uzbuna na mogući tsunami za otočja Vanuatu, Fidži i Novu Kaledoniju.

Uzbuna je proglašena nakon potresa magnitude 7,6 na dubini od 24 km, prema američkom geofizičkom institutu. Epicentar potresa nalazi se 135 km zapadno od Isangela, na otoku Tanna u arhipelagu Vanuatua i 200 km sjeverno od otoka Loyaute u arhipelagu Nove Kaledonije. Potres je izazvao manji tsunami na južnom Pacifiku, ali su otočani izvijestili da nema izvješća o štetama i ozlijeđenima ili većim promjenama razina mora.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama

Podrhtavanje tla se osjetilo par minuta nakon ponoći u nedjelju po mjesnom vremenu. Za sada nema informacija o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti.

Arhipelag Vanuatu se nalazi na pacifičkom 'vatrenom pojasu' gdje se dodiruje nekoliko tektonskih ploča i gdje su vulkani i potresi redovita pojava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene