Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 50 posto

Nakon napada Berlusconiju porasla popularnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popularnost talijanskog premijera Silvija Berlusconija opet je porasla na više od 50 posto nakon nedavnog napada na njega, koji je među većinom Talijana potaknuo val simpatija, čak i među njegovim neistomišljenicima, pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja.

73-godišnjeg Berlusconija prije tjedan dana u Milanu je napao psihički nestabilan muškarac, pri čemu su premijeru slomljen nos i nekoliko zubi.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Prema rezultatima istraživanja objavljenim u listu Corriere della Sera, Berlusconijeva je popularnost porasla na 55,9 posto, u odnosu na 48,6 kolika je bila polovinom studenoga. Osobito je porasla među mlađim biračima i katoličkim vjernicima. No zanimljivo je da je porasla i među biračima lijevoga centra - čak 17 posto ih se izjasnilo pozitivno.

>> Berlusconi na 'popravljanje' lica ide u Švicarsku

Političari iz cijelog svijeta, raznih političkih opredjeljenja osudili su napad, izrazili solidarnost s talijanskim premijerom i pozvali na dijalog. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene