Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularnost talijanskog premijera Silvija Berlusconija opet je porasla na više od 50 posto nakon nedavnog napada na njega, koji je među većinom Talijana potaknuo val simpatija, čak i među njegovim neistomišljenicima, pokazali su rezultati istraživanja javnog mišljenja.


73-godišnjeg Berlusconija prije tjedan dana u Milanu je napao psihički nestabilan muškarac, pri čemu su premijeru slomljen nos i nekoliko zubi.

Prema rezultatima istraživanja objavljenim u listu Corriere della Sera, Berlusconijeva je popularnost porasla na 55,9 posto, u odnosu na 48,6 kolika je bila polovinom studenoga. Osobito je porasla među mlađim biračima i katoličkim vjernicima. No zanimljivo je da je porasla i među biračima lijevoga centra - čak 17 posto ih se izjasnilo pozitivno.

>> Berlusconi na 'popravljanje' lica ide u Švicarsku

Političari iz cijelog svijeta, raznih političkih opredjeljenja osudili su napad, izrazili solidarnost s talijanskim premijerom i pozvali na dijalog. (Hina)

Vezani članci U Beogradu napadnut Sergej Trifunović Trifunoviću razbili glavu: "Napala me stoka iz Levijatana. Hrabri su kad su u gomili" Divlji psi u Splitu straše građane - 4 Istočni dio Splita u strahu: Građane napadaju čopori divljih pasa, uhvatiti ih je gotovo nemoguće