Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držali se za ruke

Nakon 72 godine braka umrli u razmaku od sat vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 72 godine braka stariji bračni par preminuo je u razmaku sat vremena jedno od drugog. I u posljednjim trenucima života, 94-godišnji Gordon Yeager i 90-godišnja Norma Yeager, držali su se za ruke te tako i usnuli posljednji san.

Obitelj Yeager priča kako se Gordon i Norma nikad nisu odvajali jedno od drugog, čak niti nakon tragične nesreće u kojoj su oboje završili u bolnici, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Lastovo - 1 Pljačka nekretnina na Lastovu Raspisana tjeralica za bračnim parom: Lažnim ugovorima uknjižili se na niz nekretnina na Lastovu Slika nije dostupna rastopile se utičnice i telefon Munja udarila u kuću kod Splita: "Bacilo je ženu i mene kao da smo od kartona, bila je to abnormalna plava eksplozija"

'Vjerovali su u brak. Odabrali su biti jedno pored drugog i jednom kad su izrekli zavjete, to je bilo to', ispričao je 62-godišnji Dennis Yeager, Gordonov najmlađi sin. Gordon i norma oboje su rođeni u američkoj saveznoj državi Iowa, a vjenčali su se 26. svibnja daleke 1939. godine i jedan su od rijetkih parova u svijetu koji je doživio 70 godina braka.

Prve godine braka proveli su u Kaliforniji, gdje je Gordon radio kao varioc u brodogradilištu tijekom Drugog svjetskog rata. Par je imao četvero djece, tri sina i jednu kćer, no dvoje sinova poginulo je u tragičnoj prometnoj nesreći. Ostali su 71-godišnja kći Donna i ranije spomenuti Dennis.

'Otac mi je bio iznimno društvena osoba i volio je raditi bilo kakav posao na kojem se mogao družiti s ljudima. majka je bila mirnija, no podržavala je oca u bilo čemu što je radio', rekao je Dennis.

Prošle srijede Gordon i Norma doživjeli su prometnu nesreću u kojoj je automobil naletio na njihov i oboje su završili u bolnici na odjelu za intenzivnu njegu. Obitelj ih je našla krevet pored kreveta i kako se drže za ruke. Tad se dogodila i najčudnija stvar. Gordon je prestao disati, ali njegov monitor za praćenje otkucaja srca i dalje je pokazivao otkucaje.

Medicinska sestra objasnila je kako im je kako je Gordon umro, ali je aparat hvatao otkucaje srca od Norme, koja ga je čitavo vrijeme držala za ruku. Gordon je umro u 3:38 sati, a Norma točno sat vremena kasnije. Iza sebe su ostavili i 14 unučadi, 29-ero praunučadi i jednog pra-pra unuka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene