Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši haićanski diktator Jean-Claude 'Bebe Doc' Duvalier neočekivano se vratio u zemlju nakon 25 godina provedenih u izgnanstvu u Francuskoj.


Duvalier (59) stigao je u glavni grad Port-au-Prince letom Air Francea iz Pariza. U zračnoj su ga luci dočekali deseci pristaša. Kako javlja AFP, čekajući na carinske formalnosti novinarima je kratko dobacio da se vratio 'kako bi pomogao narodu' nakon razornog prošlogodišnjeg potresa, dodavši da nije očekivao takvu 'dobrodošlicu'.

Vezani članci Stare bebe Podijelili slike svojih klinaca jer izgledaju kao da su spremni za mirovinu Slika nije dostupna Labin: Svečani doček za volontere koji su se vratili s Haitija

Duvalier je preuzeo vlast na Haitiju nakon smrti oca, diktatora Francoisa 'Papa Doca' Duvaliera, koji se na čelu zemlje održavao strahovladom i terorom. Bebe Doc, tada 19-godišnjak, postao je u to doba najmlađi šef neke države na svijetu.

 Agencija Reuters navodi da nije posve jasno kakve su sada namjere. U zemlju se vratio u vrijeme političke krize izazvane prvim krugom predsjedničkih izbora 28. studenoga i brojnih optužba za prevaru. Drugi je krug stoga odgođen do daljnjega, a aktualnom predsjedniku Reneu Prevalu mandat istječe za tri tjedna. (Hina)