Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije kineske obitelji tužile su kinesku bolnicu u kojoj su rođena njihova djeca, petnaest godina nakon što su kućama donijeli, kako je naknadno ustanovljeno, zamijenjene sinove.


Obitelj Lu, čiji je sin rođen u bolnici u Nanningu u južnoj pokrajini Guangxi 1991., posumnjala je da dijete nije njihovo biološko nakon što je tijekom rutinskih testova obavljenih 2004. ustvrđeno da krvne grupe roditelja ne odgovaraju krvnoj grupi "njihova" dječaka.

Vezani članci AstraZeneca Europska unija mogla bi tužiti AstraZenecu - pogledajte koliko su doza cjepiva obećali, a koliko isporučili Nataša Janjić Nataša Janjić podijelila prvu fotografiju na Instagramu nakon najavljene tužbe protiv nje, objavila i znakovite riječi

Nakon što su obavili daljnja preciznija testiranja, postalo je sasvim sigurno da dječak nije njihov te su zatražili popis svih beba rođenih istoga dana kada i njihov sin u spomenutoj bolnici. "Ustanovljeno je da dječak kojega je istoga dana u istome rodilištu rodila žena prezimena Liu nije njezin biološki sin, te da je zapravo to dječak obitelji Lu i obrnuto", izvijestila je agencija Nova Kina.

Oba su bračna para za agenciju kazala kako su nakon određenog razdoblja počela primjećivati da su "njihovi sinovi" odrastajući postajali toliko fenotipski i genotipski različiti od njih, da se "u susjedstvu već počelo govorkati" o njihovu podrijetlu, što je gotovo dovelo do razvoda braka.

Oba kineska para okrivljuju bolničke vlasti zbog zbog lošeg
upravljanja bolnicom i nesavjesnog obavljanja dužnosti te su podigle sudske tužbe.