Potres magnitude 6 pogodio Peru
Potres magnitude 6 pogodio Peru Foto: EMSC/DNEVNIK.hr

Najmanje 40 ljudi ozlijeđeno je u snažnom potresu na sjeveru Perua u petak, objavile su lokalne zdravstvene vlasti.


Bolnica u gradu Sullani izvijestila je da su tri osobe teže ozlijeđene, među kojima je i jedna trudnica, a lakše je ozlijeđeno nekoliko desetaka ljudi.Potresu magnitude 6,1 epicentar je bio 12 kilometara zapadno od Sullane u regiji Piura na dubini od 36 kilometara, priopćio je Seizmološki centar u Peruu.

 

Agencija za civilnu zaštitu priopćila je da je 187 kuća oštećeno, a u šest se više ne može živjeti. Potresi su se osjetili u većem dijelu regije, kao i u susjednom Ekvadoru.

Televizija RTP priopćila je da je oštećeno i pročelje katedrale u glavnom gradu pokrajine Piuri. Stanovnici su bježali iz zgrada i tražili sigurnost na otvorenom. U okrugu Colan na pacifičkoj obali prijavljeno je i nekoliko klizišta.

 

Predsjednik Pedro Castillo napustio je vojnu paradu u Limi povodom obilježavanja 200. obljetnice Deklaracije o neovisnosti i otputovao u Piuru, priopćio je njegov ured.

  Potres na Baniji Dva slabija potresa probudila stanovnike na Baniji: "Stresao se krevet i ormari", "Glasna tutnjava pa snažan udar!"

Petrinja - 1 Petrinjski poduzetnici na rubu snaga od neizvjesnosti: "Dođe mi da zapalim sve, vjerujte mi... Umorni smo od svega"

Obalu Perua u više je navrata pogodio jak potres jer ona leži na pacifičkom vatrenom prstenu, području obilježenom seizmičkim potresima s oko 128 aktivnih vulkana.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju