Potres na Baniji
Potres na Baniji Foto: Screenshot/EMSC

Dva nova, slabija potresa zabilježena su na Baniji u petak rano ujutro. EMSC javlja da je prvi magnitude 1,2 po Richteru, a drugi 2,7.


Prvi potres probudio je stanovnike Banije već u petak u 5:55. Epicentar mu je, prema podacima EMSC-a, bio 6 kilometara jugozapadno od Lekenika, na dubini od jednog kilometra. Magnituda prvog potresa bila je 1,2 po Richteru.

Vezani članci Euri Najveća pojedinačna uplata: Europska komisija uplatila predujam od 818,4 milijuna eura Snažan potres u Grčkoj VIDEO Grčku zatreslo nekoliko jačih potresa, najsnažniji bio 6 po Richteru: Jedna je osoba poginula, a devet ozlijeđeno

Drugi, jači potres osjetio se pet minuta kasnije, u 6 sati. Epicentar tog potresa magnitude 2,7 po Richteru bio je 7 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od osam kilometara.

"Jako zatreslo. Cijela kuća se jako zatresla", "Dva - jedan za drugim. Prvi za buđenje, drugi, jači za razbuđivanje. Što je previše, previše je. Bože, daj nam malo mira", "Snažan udar koji me probudio", "Glasna tutnjava pa snažan udar!", "Dva jaka udara, stresao se krevet i ormari", "Užasan zvuk, kuća se sva tresla. Pucketali su prozori", neka su od iskustava koja su podijelili građani Siska i Petrinje na EMSC-u.