U sjeni Pelješkog mosta grade se i pristupne ceste bez kojih Hrvatska neće moći biti spojena. Provjerili smo kako napreduju radovi i kako izgleda animacija koja prikazuje kako će sve u konačnici izgledati.

Galerija Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 1 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 2 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 3 +0 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 4

Pristupne ceste za Pelješki most bit će duge 32 kilometra i sadržavat će četiri tunela. Ekipa Dnevnika Nove TV provezla se kroz Debeli brijeg, jedan od tunela.

"Probijen je još jedan tunel Kamenice dužine 500 metara, a tuneli Polakovica i Supalo su dužine 1200 metara svaki. Za Polakovica je izvršen proboj, a na Supavu je ostalo 300 metara", rekao je Jeroslav Šegedin iz Hrvatskih cesta.

Tu su i tri manja mosta.

"Karakteristično je to da se most Ston se nalazi između dva tunela. Iz tunela Polakovica se direktno izlazi na most Ston i poslije toga ulazi u tunel Supavo tako da je to zahtjevan zahvat", rekao je Šegedin.

Grade se i dva vijadukta.

Na projektu radi oko 600 radnika. Radi se o izuzetno teškom terenu, a posao ne olakšava ni dalmatinski kamen.

Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

Zoran Milanović Milanović na Facebooku: "Ne želi se transparentnost, nego me se želi prikliještiti"

Korona je kvarila planove, no vladajući obećaju kako će po Pelješkom mostu za manje od godine dana i voziti prvi automobili.

"Negdje u lipnju sljedeće godine. Prije turističke sezone otvorit ćemo i most i pristupne ceste", rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Više o gradnji infrastrukture za Pelješki most, kao i animaciju kako će sve to izgledati, možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju