Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako napreduju radovi

A što je s pristupnim cestama? Grade se tuneli, vijadukti, mostovi... Pogledajte animaciju koja prikazuje kako će se stizati do Pelješkog mosta

Aktualno Galerija Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 1 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 1 Foto: DNEVNIK.hr Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 2 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 2 Foto: DNEVNIK.hr Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 3 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Animacija koja prikazuje kako će izgledati pristupne ceste Pelješkog mosta - 4 Galerija 1/4 >>
U sjeni Pelješkog mosta grade se i pristupne ceste bez kojih Hrvatska neće moći biti spojena. Provjerili smo kako napreduju radovi i kako izgleda animacija koja prikazuje kako će sve u konačnici izgledati.

Pristupne ceste za Pelješki most bit će duge 32 kilometra i sadržavat će četiri tunela. Ekipa Dnevnika Nove TV provezla se kroz Debeli brijeg, jedan od tunela.

"Probijen je još jedan tunel Kamenice dužine 500 metara, a tuneli Polakovica i Supalo su dužine 1200 metara svaki. Za Polakovica je izvršen proboj, a na Supavu je ostalo 300 metara", rekao je Jeroslav Šegedin iz Hrvatskih cesta.

Tu su i tri manja mosta.

"Karakteristično je to da se most Ston se nalazi između dva tunela. Iz tunela Polakovica se direktno izlazi na most Ston i poslije toga ulazi u tunel Supavo tako da je to zahtjevan zahvat", rekao je Šegedin.

Grade se i dva vijadukta.

Na projektu radi oko 600 radnika. Radi se o izuzetno teškom terenu, a posao ne olakšava ni dalmatinski kamen.

Pročitajte i ovo Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 Veliki intervju EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na otvoreno pismo Milanović na Facebooku: "Ne želi se transparentnost, nego me se želi prikliještiti"

Korona je kvarila planove, no vladajući obećaju kako će po Pelješkom mostu za manje od godine dana i voziti prvi automobili.

"Negdje u lipnju sljedeće godine. Prije turističke sezone otvorit ćemo i most i pristupne ceste", rekao je ministar prometa Oleg Butković.

Više o gradnji infrastrukture za Pelješki most, kao i animaciju kako će sve to izgledati, možete pogledati u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene