Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 200 osoba smatrano je nestalima u utorak nakon obilnih padalina koje su se obrušile prije tjedan dana na planinu blizu Rija, prema nepotpunim službenim podacima.


Bujice popraćene blatom i kamenjem koje su opustošile tu regiju stotinjak kilometara sjeverno od Rija, usmrtile su najmanje 668 osoba a približno 14.000 ih je ostalo bez krova nad glavom.

Vezani članci Nestao Tino Janković Obustavljena potraga: Pronađen Tino Janković Amazona (Foto: AFP) 25 dana neizvjesnosti: Dječaci ušli u gustu prašumu u želji da love ptice i nestali, vlasti su prestale tražiti, a onda...

Najteže je pogođen grad Nova Friburgo, u kojemu je 314 mrtvih. U susjednim gradovima Teresopolisu i Petropolisu pobrojano je 277 i 58 smrtno stradalih, prema privremenim podacima Civilne zaštite. Broj mrtvih mogao bi jako porasti zbog više desetaka nestalih.

Gradska uprava Teresopolisa zabilježila je 177 nestalih, dok ih Petropolis bilježi 26. Nije bilo moguće kontaktirati grad Nova Friburgo jer još u brojnim četvrtima ne rade telefonske linije, nema struje ni vode. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju