Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 147 osoba je poginulo u četvrtak u napadu somalskih islamista al Shabaab na sveučilište u sjeveroistočnoj Keniji, prema najnovijim podacima Nacionalnog centra za suzbijanje katastrofa (NDOC).


Operacija kenijskih snaga sigurnosti za preuzimanje kontrole sveučilišta je završila i četvorica terorista su ubijena, dodao je NDOC nakon 16 sati od početka napada na mjesto 150 km udaljeno od somalske granice. "Potvrđena je smrt 147 osoba", navodi NDOC na društvenoj mreži Twitter.

Vezani članci Nestao Ivica Pejanović Jeste li ga vidjeli? Nestao 46-godišnji Ivica Pejanović, posljednji put se javio razglednicom iz Vinkovaca Slika nije dostupna Nestalo 535 studenata - Raspisana nagrada za vođom terorističke skupine

Najmanje 79 osoba je ranjeno, obznanilo je ministarstvo unutrašnjih poslova koje je na Twitteru potvrdilo da je završila opsada sveučilišta Garrissa. Ministarstvo je dodalo da je sa sveučilišta evakuirano 587 osoba.

Oni nisu precizirali jesu li tih 500 studenata bili taoci Shabaaba ili se radi o studentima koji su se sakrili tijekom napada.

Nestalo 535 studenata - Raspisana nagrada za vođom terorističke skupine

Odgovornost za napad na sveučilišni kampus Garissi preuzela je islamistička skupina al Shabaab, povezana s al Qaedom, iz susjedne Somalije koja je u prošlosti izvela više napada na teritoriju Kenije, među kojima i napad na trgovački centar u Nairobiju u rujnu 2013. u kojemu je ubijeno 67 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook