Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad na sveučilište

Nestalo 535 studenata - Raspisana nagrada za vođom terorističke skupine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kenija je ponudila 215.000 američkih dolara za informaciju koja bi vodila uhićenju Mohameda Mohamuda kojeg nazivaju "najtraženijim" čovjekom i povezan je s napadom na sveučilišni kampus Garissi na istoku zemlje u kojem je jutros 14 ljudi ubijeno, a od 815 studenata na sveučilištu ne zna se sudbina njih 535, javljaju u četvrtak agencije.

Ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru je objavilo fotografiju osumnjičenika za napad, iznos nagrade za svaku vrijednu informaciju i brojeve na koje se građani mogu javiti.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Ministar Joseph Nkaissery je potvrdio da su od 815 studenata na kampusu pobrojali njih 280 te da ih nedostaje još 535.

"U tijeku je akcija da se ti studenti pronađu", objavila je kenijska agencija za izvanredna stanja. Pretpostavlja se da su neki studenti uspjeli pobjeći, ali i da ih je veći broj ostao zatočen. Radi se o kršćanskim studentima koje su islamistički miltanti uzeli za taoce.

Teroristički napad na kampus u Keniji: Četvero mrtvih, preko 40 ranjenih

Odgovornost za napad preuzela je islamistička skupina Al-Šabab, povezana s al Kaidom, iz susjedne Somalije koja je u prošlosti izvela više napada na teritoriju Kenije, među kojima i napad na trgovački centar u Nairobiju u rujnu 2013. u kojemu je ubijeno 67 osoba. Skupina je također priopćila da je uzela puno kršćana za taoce.

Glasnogovornik Al-Šababa je u svom posljednjem javljanju kazao da su razvrstali ljude i pustili muslimane te da se borbe u kampusu i dalje vode.

Kampus se nalazi u okruženju policije i vojske. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene